Παιδικές Φιλίες

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΦΙΛΙΕΣ

Ο ρόλος της φιλίας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού

Η φιλία γενικά είναι μία σχέση που χαρακτηρίζεται από στοργή, αμοιβαιότητα και δέσμευση μεταξύ ατόμων που θεωρούν πως είναι λίγο πού ίσοι μεταξύ τους. Οι παιδικές φιλίες είναι πάρα πολύ σημαντικές για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών γιατί:

  • Τα παιδιά αναπτύσσουν βασικές κοινωνικές δεξιότητες, όπως την επικοινωνία,τη συνεργασία και την ικανότητα να ενταχθούν σε μια ήδη σχηματισμένη ομάδα.
  • Παρέχουν στα παιδιά πληροφορίες για τον εαυτό τους, τους ‘αλλους και τον κόσμο.
  • Προσφέρουν διασκέδαση και βοηθάνε στη ανακούφιση από το στρες της καθημερινής ζωής.
  • Παρέχουν πρότυπα στενών σχέσεων που θα γίνουν σημαντικές αργότερα στη ζωή

Το βιβλίο αυτό παρέχει σημαντικές πληροφορίες στους ενήλικες για το πώς συμπεριφέρονται τα παιδιά όταν είναι με τους φίλους τους, και το πώς αυτές οι εκδηλώσεις συμπεριφοράς επηρεάζουν την προσωπικότητα και τη ψυχοσύνθεσή τους. Είναι ένας καλός « σύμβουλος» για μικρούς και για μεγάλους, γιατί δείχνει, με παραδείγματα μέσα από την καθημερινή ζωή των παιδιών, όλες τις εκφάνσεις της παιδικής φιλίας, και δίνει λύσεις σε θέματα συγκρούσεων, που αναπόφευκτα προκύπτουν. Το βιβλίο αυτό, δεν πρέπει να λείπει από κα μία οικογένεια που έχει παιδιά και ενδιαφέρεται για την ψυχική τους υγεία και τη σωστή ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.