Η συμβολή της οικογένειας στην ψυχική υγεία των παιδιών

Μία σημαντική εκδήλωση με θέμα «Ο κόσμος των παιδιών και η συμβολή της οικογένειας στην ψυχική τους υγεία», έγινε στο Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012.

Την ομιλία διοργάνωσαν ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας και η Ενωση Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση αυτή οι γονείς πήραν πολλές απαντήσεις όσον αφορά το πώς θα απαντήσουν στα ερωτήματα των παιδιών και το πώς θα τα κάνουν να κατανοήσουν όλα τα «δύσκολα» και δυσνόητα γι αυτά πράγματα που συμβαίνουν γύρω τους.

Ταυτόχρονα έγινε και παρουσίαση των βιβλίων μου «Ο κόσμος των εφήβων και η συμβολή της οικογένειας στην ψυχική τους υγεία» και «Γονείς και έφηβοι: Αγώνας υπεροχής ή ευκαιρία για μια καλύτερη επικοινωνία» τα δίνουν απαντήσεις σε όλα τα καίρια ερωτήματα των γονιών για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών τους.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα εκδήλωση ακολούθησε την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 στην Πύλο, για τις γυναίκες του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας , με θέμα: «Η συμβολή της γυναίκας στην οικογένεια και την κοινωνία την εποχή των κρίσεων».

Ακολούθησε παρουσίαση του βιβλίου μου Σύγχρονης Ψυχολογίας, «Ψυχική Αρμονία…Εξερευνώντας τον εαυτό μας» το οποίο δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς οι δυσκολίες της καθημερινότητας μπορούν να γίνουν ένα θετικό κίνητρο για την ψυχική μας ενδυνάμωση!